Kriminalgåtan Almqvist - psykopat eller offer?

Carl Jonas Love Almqvist
En av samtidens mest betydande författare, en inflytelserik och radikal journalist eller en förslagen psykopat som gjorde sig skyldig till svindleri, namnförfalskning och giftmordsförsök? Eller offrades Almqvist av kronprinsen i en komplott?
Verkligheten överträffar ibland dikten. Cecilia Sidenbladh har granskat bevismaterial i den 150 år gamla rättegången, bland annat med hjälp av en ny handskriftsundersökning från Statens kriminaltekniska laboratorium. Hon har också "översatt" de gamla rättegångsprotokollen till modern svenska och givit ut dem i en pocket på ellerströms förlag, Rättegången mot Almqvist. Cecilia Sidenbladh är författarinna, dramatiker och Almqvistkännerska. Förutom en doktorsavhandling om författaren har hon också skrivit en dokumentärpjäs om kriminalgåtan Almqvist som givits som iscensatt läsning på Dramaten – Skyldig/icke skyldig.
Cecilia Sidenbladh kan bokas för besök på bibliotek, föreningar och i gymnasieskolor där hon berättar om kriminalgåtan Almqvist som ännu är olöst.

Läs mer i Carina Burmans recension:
http://www.svd.se/kulturnoje/litteratur/artikel_2418903.svd