Utbud 2018-19

Ladda ner våra foldrar!

 Dramatik i skolan - tips på aktiviteter

 Kulturaktiviteter för barn/unga och vuxna med funktionsvariationer

Här finns en lista på dramatiker/manusförfattare med erfarenhet av att arbeta med grupper med olika funktionsvariationer

 Manushandboken - ladda ner gratis här! Skriv ut dubbelsidigt och vik på längden så får du en folder att dela ut i klassen med förklaringar till alla de viktigaste termerna inom dramatiskt berättande.

Här finns vår länksamling med fullt med dramatiska länkar!

 

Aktiviteter

 

 Ord blir bild - att göra film

Filmskola - att arbeta från idé till färdig film. Ett roligt sätt att träna svenska språket, medieförståelse och samarbete. För mellan- & högstadiet.

  Boosta svenska språket!

Workshop med dramatik som tillgång i språkinlärning. För barn, unga, och unga vuxna som behöver stärka sin förståelse och användning av det svenska språket. 

  Forumteater

Använd teater för engagerande konfliktlösning, en workshop med dramatikern och regissören Peter Bull-Simonsen.

 Retorik!

Muntligt framförande och kommunikation - dramatikern och skådespelaren Marie Öhrn lär ut om kroppsspråk, talspråk och innehållets betydelse för framställningen. Kort retorikkurs för mellan-, hög- & gymn.

  Från ax till limpa i manusprocessen

- skrivglädje, kreativitet och berättande med manusförfattaren och dramaturgen Elisabeth Croneborg.

 Bild och saga - dockor och teater

Tillsammans skapar barn, pedagoger och dramatiker en saga genom att associera, improvisera, rita, skapa dockor och berätta. För åk F-3.

 Dramatik för livet

Det här mötet med dramatik, kan kopplas till skolans värdegrundsarbete, då det fokuserar på kommunikation, relationer och att uttrycka känslor. Sådant som varje människa borde få öva på.

  Affisch för pjäsen Spunkare Var mer dramatisk!

Här får eleverna stifta bekantskap med dramatikerns arbete och fördjupa sig i komponenter som val av plats, att bygga karaktärer, dialogens funktion, relationer och att gestalta något.

  Stockholm Film Academy

Filmkunninghet, eller Film Literacy, är ett av vår tids viktigaste ämnen - särskilt för unga som konsumerar mycket rörliga bilder. I det här projektet får eleverna skriva manus, verka i inspelningsteam och organisera en visning av de färdiga filmerna. För mellan- & högstadiet.

 Mammor och döttrar 

En workshop om att utforska kvinnlig identitet med teatern som redskap.