BIBU Helsingborg 2022

BIBU – scenkonstbiennal för barn och unga

På årets upplaga av Bibu arrangerar Centrum för dramatik två seminarier och är medarrangör till en workshop. Missa inte dessa! Dessutom arrangerar vi en medlemsträff.

Seminarier

Kulturskolan + dramatiker = sant

Tillsammans med Dramatikerförbundet initierade Centrum för dramatik ett projekt där fem dramatiker fick i uppdrag att skriva nya pjäser för kulturskolan. Dramatikerna Elsa Berggren, Christofer Bocker, Stefan Larsson, Isa Schöijer och Robin N Spegel deltar i ett samtal med Dramatikerförbundet och Centrum för dramatik om projektet och hur det är att arbeta mot en en barnensemble i skapandeprocessen.

När: Torsdag 19/5 kl 13.00-13.45
Plats: Helsingborgs Konserthus, Markelius
Länk: https://bibu.se/sv/kulturskolan-hjartar-dramatiker-sant

Metoder och manus

Devising, community-teater eller att arbeta med eller utan en testpublik? Tre dramatiker delar med sig av sina erfarenheter och diskuterar vilka fördelar de olika arbetssätten har.

Medverkande dramatiker: Christofer Bocker, Stefan Larsson och Alexandra Loonin. Samtalet modereras av Anneli Dufva, dramaturg och redaktör på Dramaten.

När: Fredag 20/5 kl 13.00-13.45
Plats: Helsingborgs Konserthus, Markelius
Länk: https://bibu.se/sv/metoder-och-manus

Workshop

Att skriva för barn och unga

En workshop i konsten att skriva för barn- och ungdomsensembler i kulturskola, skola och föreningsliv. Barn och unga behöver nutida, spelbara, konstnärliga och relevanta manus att ta sig an, samtidigt börjar det dyka upp allt fler projekt på området. Under två timmar undersöker vi de speciella möjligheter och krav som möter oss när vi skriver för mycket unga skådespelare.

När: Fredag 20/5 kl 10.00-12.00
Plats: Helsingborgs konserthus, Markelius
Länk: https://bibu.se/sv/att-skriva-barn-och-ungdomsensembler 

Medlemsträff

Medlemsmöte och middag på Dunkers, torsdag 19 maj kl 18.30

Äntligen kan vi träffas ”på riktigt” för att äta en bit mat och dela tankar med kollegor. Tillsammans med Dramatikerförbundet hälsar vi våra ordinarie medlemmar varmt välkomna. Vi bjuder på maten.

Tid och plats: to 19 maj kl 18.30, Dunkers Bar och Matsalar, Helsingborg

Anmäl dig senast torsdag 12 maj till ammy@centrumfordramatik.se