CUE – Queer
Dramatikfestival 2023

HEY QUEERS, HERE’S YOUR CUE!

 

PAGE 28 presenterar, i samarbete med Centrum för dramatik Syd, Inkonst och Hypnos Theatre/Film i Malmö, den allra första upplagan av den queera dramatikfestivalen CUE. Se det som ett tecken, nu är det dags för queera dramatiska texter och verk att ta plats!

Den 29 augusti till den 3 september bjuder vi in till att fira, undersöka och uppleva queer dramatik i all sin strålglans. Med workshops, diskussioner, filmvisning, samtal med dramatiker och föreställningar på programmet vågar vi lova er en fantastisk dramatisk vecka där queert, dramatiskt skrivande och queera erfarenheter inom teater och scenkonst står i centrum. Festivalen välkomnar alla som är nyfikna på vad queer dramatik är och kan vara – oavsett om du precis kollade upp “dramatik” i ordboken eller är uppväxt på teatern.

Medverkande dramatiker och scenkonstnärer är Anna Nygren, Elsa Berggren, Mille Bostedt, Felicia Ohly, Isabel Cruz Liljegren, Joel Mauricio Isabel Ortiz med flera.

Initiativtagare till CUE – Queer dramatikfestival är PAGE 28 och Centrum för dramatik Syd.                         Cue arrangeras med stöd av Kulturrådet, Region Skåne och Malmö stad.

 

PROGRAMMET

Tisdag 29 augusti
16.00-18.00
Workshop i att skriva dramatik med Elsa Berggren
ABF Malmö, Spånehusvägen 47
https://fb.me/e/2xHDcUD1z

19.00-20.00
Tisdagsklubben: Angels in America – Tony Kushner
PAGE 28, Karlskronaplan 11
https://fb.me/e/MhUoS5rh

Onsdag 30 augusti
16.00-18.00
Workshop i att skriva dramatik med Elsa Berggren
ABF Malmö, Spånehusvägen 47
https://fb.me/e/2xHDcUD1z

19.00-21.00
My Lesbian Boyfriend: Till minne av Sarah Kane
Av Klara Nikolaj Sandberg Svejgaard & Lou Mattei
PAGE 28 (Källaren), Karlskronaplan 11
https://fb.me/e/2IdLGIgMA

Torsdag 31 augusti
16.00-18.00
Workshop i att skriva dramatik med Elsa Berggren
ABF Malmö, Spånehusvägen 47
https://fb.me/e/2xHDcUD1z

19.30-21.30
Queer salong: Readings av queer dramatik – Anna Nygren, Elsa Berggren, Joel Mauricio Isabel Ortiz. Värdinna: Saga Becker
I samarbete med Centrum för dramatik Syd
PAGE 28, Karlskronaplan 11
https://fb.me/e/1fPaSR1wP

Fredag 1 september
18.30-19.30 – Reading med nyskriven dramatik från Elsa Berggrens workshop-deltagare
PAGE 28, Karlskronaplan 11
https://fb.me/e/35i6qSmfb

19.30-21.00 – Samtal: Att dramatisera queera liv
Medverkande: Isabel Cruz Liljegren (dramatiker) & Felicia Ohly (dramatiker). Moderator: Malin Holgersson (dramaturg, radioproducent)
I samarbete med Centrum för dramatik Syd
PAGE 28, Karlskronaplan 11
https://fb.me/e/4vCa7uzUy

Lördag 2 september
19.00-20.00
Scenkonstföreställning: Mille Bostedt – Gud skapade människan och jag skapade kuken Inkonst, Blackboxen
Bergsgatan 29
https://fb.me/e/USCa6iuy

20.00-22.00
Avslutningsceremoni & efterfest
DJ: James Lotion
Inkonst, Lilla scen
Bergsgatan 29
https://fb.me/e/4B8SUwmUu

Söndag 3 september
Filmvisning på Hypnos: The Prince – Abigail Thorn
13.00-15.00
Norra grängesbergsgatan 15
https://fb.me/e/1faKFWsBh

 

Om arrangörerna:
PAGE 28 är en ideell förening som driver HBTQ-bokhandel, queer kulturscen och mötesplats på Karlskronaplan 11 i Malmö. Syftet med PAGE 28 är att vara ett queert andningshål för alla HBTQ+-personer som älskar kultur men som är trötta på heterotjafs och cisnormativa narrativ. Genom att fylla din bokhylla med queerlitteratur, arrangera kulturevenemang och vara en plats som alltid är öppen för Malmös alla queers arbetar vi för att HBTQ+-personer ska leva, inte bara överleva, inom våra fyra väggar och överallt.

Centrum för dramatik Syd är en medlemsförening för dramatiker och manusförfattare, en så kallad centrumbildning på kulturområdet. Vi förmedlar uppdrag till medlemmarna som skriver manus för scen, film, tv, radio och digitala spel. Vi driver också dramatikprojekt, arrangerar kurser och seminarier samt sprider kunskap om dramatik och dramatiskt berättande. Verksamheten finansieras genom stöd från Kulturrådet, Region Skåne och Malmö stad.

Inkonst är en mötesplats för scenkonst, musik, samtida konst och kultur som rör sig utanför det etablerade, självklara och genrebestämda. Inkonst visar konst som spränger gränser, leker, utmanar och tar risker. Inkonst bjuder in publik och deltagare till kulturupplevelser som underhåller och gör livet värt att leva.

Film i Malmö grundades i december 2018 som en ideell organisation med det breda uppdraget att stödja den lokala filmkulturen. Film i Malmö hyr lokalen Hypnos Theatre för att bygga upp en levande social atmosfär där alla – avslappnade filmbesökare, filmare och hängivna filmfilmer – är hjärtligt välkomna.

*Fri entré till samtliga arrangemang förutom föreställningen ”Gud skapade människan och jag skapade kuken” på Inkonst samt filmvisning på Hypnos.

 

Grafisk formgivare: Emma Klang