Konstnärsnämnden:

Konstnärsguiden 2022

Konstnärsnämnden har publicerat den senaste handboken för yrkesverksamma konstnärer, Stipendier och bidrag för konstnärligt yrkesverksamma – i förhållande till skatte- och trygghetssystem.

I den får konstnärer och andra tips och råd om hur stipendier och projektbidrag påverkar skatt och deklaration samt de olika trygghetssystemen. När det nu är deklarationstider kan det vara det värdefull information för konstnärer.

Boken kan laddas ner som PDF från Konstnärsnämndens länk Stipendier_och_bidrag_2022_handbok_Konstnarsguiden.pdf. Det går också att beställa fysiska exemplar på deras hemsida.

Sedan tidigare har konstnärsnämnden även handböcker om företagsplanering Foretagsplanering_for_konstnarligt_yrkesverksamma_2020.pdf (konstnarsnamnden.se) och om pension Pensionsplanering för konstnärligt yrkesverksamma (konstnarsnamnden.se).

Konstnärsnämndens handböcker är en del av Konstnärsguiden Välkommen till Konstnärsguiden (konstnarsnamnden.se) och deras uppdrag att främja konstnärers ekonomiska och sociala villkor genom kunskapsspridning.