Manusrummet

Manusrummet är en gemensam pågående satsning från Centrum för dramatik Syd och Film i Skåne med stöd från Region Skånes kulturförvaltning.

Manusrummet startade 2020 inom det regionala uppdraget Manuscoach – en nyckel till stärkt manusutveckling med syfte att stärka den långa skånska spelfilmen genom att skapa förutsättningar för starka berättelser med bra manus att utvecklas och nå produktion.

Manusrummet 2020
I första omgången av Manusrummet 2020 coachade fem etablera manusförfattare fem filmskapare med långa spelfilmsprojekt i utveckling. Manuscoacher: Johanna Ginstmark, Jimmy Karlsson, Charlotte Orwin, Marietta von Hausswolff von Baumgarten och Kurt Öberg. Filmskapare: Andreas Climent, Jonathan Nikolaj Heining, Dawid Ullgren, Naures Sager och Alexe Landgren tillsammans med Karen Helene Haugaard.

Länk till Pressmeddelande

Länk till artikel om Manusrummet, skriven av Magnus Lind nov 2020

Manusrummet 2021-2022
Arbetet pågår med att planera genomförandet av en anndra omgång av Manusrummet som kommer att utgöra en del i en större långfilmssatsning som Film i Skåne gör genom stöd från bl.a. Region Skåne och Svenska Filminstitutet. Utlysning av manuscoachuppdrag sker juni 2021. Länk

Har du frågor om manusrummet? Kontakta Ammy Kjellsdotter Åström, ammy@centrumfordramatik.se 070-219 03 71