Uppdrag:
Manuscoach Stockholm

Uppdrag: Manuscoach är Centrum för dramatiks satsning för att stärka manus i Film Stockholms talangutvecklingsprogram Film Stockholm Debut. Fem långfilmsdebutanter får coachning av professionella manusförfattare. 

Målet är att fler originalmanus och filmprojekt från debutanter ska realiseras i regionen och nå en publik. I Stockholmregionen finns det ett stort segment av filmskapare som utvecklar sin första långfilm där nästan alla är regissörer som själva skriver och där behovet av att anlita en professionell manusförfattare, en manuscoach är stort.

Film Stockholm Debut är ett utvecklingsprogram för långfilmsdebutanter och drivs av den regionala filmfonden Film Stockholm AB. Programmet bygger på de erfarenheter och metoder som arbetats fram under organisationen Filmbasens tidigare talangprogram såsom STHLM Debut och Pure Fiction. Nu är det klart vilka projekt som kommer att delta i den andra omgången.

Deltagarna i Film Stockholm Debut 2 är Sofia Ferguson, Amanda Adele Björk, George Ivanov, Alicia Hansen, Stina Eriksson, Lode Kuylenstierna. Läs mer om projektdeltagarna och deras projekt här.

Projektet Uppdrag: Manuscoach genomförs med stöd från Region Stockholm.

Foto: Mikael Ström Jupiter/Film Stockholm