Nya rum för dramatiken

Info om projektet

Nya rum för dramatiken vill ge fler möjlighet att möta det dramatiska berättandet genom att skapa rum där dramatiken som konstform tar plats.

Vi lyfter fram den dramatiska texten i scenkonst i samarbete med kulturföreningen PAGE 28 och det dramatiska berättandet i digitala spel i samarbete med Game Habitat. Tillsammans vill vi uppmärksamma den dramatiska berättelsen och dess upphovspersoner.

Ambitionen är att CUE – Queer dramatikfestival ska bli en återkommande festival/mötesplats där vi tillsammans med PAGE 28 skapar nya rum för den queera dramatiken.

Samtalet om berättelsen i spel är en del i ett långsiktigt arbete med att skapa fler kontaktytor mellan manusförfattare och game writers samt stärka nätverket mellan Centrum för dramatik Syd och spelbranschen.

Med projektnamnet Nya rum för dramatiken vill vi återkomma i nya sammanhang, på nya platser, i nya rum, i nya samarbeten.

Projektet genomförs 2023 med stöd från Malmö stad.

Har du frågor om projektet?

Kontakta Ammy Kjellsdotter Åström, Centrum för dramatik Syd
E-post: ammy@centrumfordramatik.se Tfn: 070-219 03 71

Aktiviteter i projektet:

CUE – Queer dramatikfestival 28 aug – 2 sep 2023 i Malmö
Presenteras av PAGE 28 i samarbete med Centrum för dramatik Syd, Inkonst och Hypnos Theatre/Film.
Länk till mer info och program

PAGE 28 är en ideell förening som startades med ambition att bli en viktig del av Malmös queera kulturliv. De vill lyfta och skapa mer kultur av och för HBTQ-personer samt vara ett queert andningshål för alla HBTQ-personer som älskar kultur men som är trötta på heterotjafs och cisnormativa narrativ.

Stories within the story – ett samtal om berättelsen i spel 23 nov 2023 i Malmö
Arrangeras av Centrum för dramatik Syd i samarbete med Game Habitat och Dataspelscentrum.
Medverkande: manusförfattaren Soni Jörgensen som skrivit manus för spelet It takes two (i samarbete med Josef Fares) och game writer Aoife O’Friel från Massive Entertainment – a Ubisoft Studio. Moderator: Johanna Koljonen.
Länk till Facebookevent

Game Habitat är en community-orienterad medlemsförening som organiserar spelbranschens aktörer i södra Sverige. Game Habitats mission är att skapa den bästa möjliga miljön för alla och allt som har med spelutveckling att göra. Game Habitat verkar också för att öka mångfalden i branschen och att skapa en större förståelse för spelmediet hos allmänheten.