Scenkonst

 

Centrum för dramatiks medlemmar är dramatiker och skriver dramatik – manus till teaterpjäser. Många har också erfarenhet av att arbeta som dramaturg, skådespelare eller regissör på landets scenkonstinstitutioner. Några är konstnärliga ledare för en fri teatergrupp eller ensemble.

Flera av våra medlemmar är också pedagoger med erfarenhet av att leda teaterprojekt i skolan, hålla workshops i ”skriva dramatik”, föreläsa på bibliotek eller vara lärare i manus på högre utbildningsnivå.

Något vi ofta ser på scenen är teaterpjäser som baseras på litterära förlagor, s.k. adaptioner. Även filmer har de senaste åren kommit att bli manus till teaterföreställningar. För detta arbete krävs det särskild kompetens. En kompetens flera av våra medlemmar har.

Om ni letar efter en dramatiker eller dramaturg kontakta oss gärna! Ni kan också söka i vår medlemskatalog utifrån den kompetens ni söker och den genre ni efterfrågar. Länk

I Centrum för dramatiks uppdrag ingår det att sprida dramatik till en större allmänhet, särskilt barn och unga. Genom DramaDirekt, Sveriges största digitala pjäsbank, är det möjligt att beställa nyskrivna pjäser. Om du är professionellt verksam inom scenkonstfältet kan du dessutom ansöka om att få ett användarkonto som ger dig fri tillgång till hela DramaDirekts katalog på www.dramadirekt.se.

 

Foto: Sören Vilks, De Livrädda av Talajeh Nasiri, Dramaten