Scenkonstbiennalen 2023
Speed-dejting

Riksteatern, Dalateatern, Regionteater Väst, Samiska Teatern, SR Drama, Scenkonst Sörmland, Strindbergs Intima Teater… listan över teatrar som har iscensatt en uppsättningsidé efter en pitch på speed-dejting växer sig allt större.  

Vi välkomnar både unga och erfarna dramatiker och regissörer med vassa idéer. Viktigt är att du kan arbeta professionellt och att du kommer för att presentera en eller flera uppsättningsidéer.  

Så här fungerar det: 

Anmäl dig via denna länk senast den 7 maj:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSceShS_G5Uv8F384PdegKWH_rCJ87LLnkYF5753MlCkuUEYnw/viewform 

Vi behöver namn, e-postadress, mobilnummer till dig och en kort summering av vad du har skrivit och/eller regisserat. Du behöver inte skicka CV.  

Den 12 maj får ni besked om ni är antagna eller inte. Antalet platser för uppdragssökande står i relation till antalet teatrar som deltar. Oftast har vi plats till 40 uppdragssökande där alla kommer att träffa 3 eller 4 teatrar. 

Tillsammans med antagningsbeskedet får ni listan över de teatrar som ställer upp med en delegation på speed-dejtingen. Det kan vara teaterns konstnärliga ledare, dramaturg eller någon annan som arbetar med repertoarbeslut.  

Senast den 19 maj måste ni fylla i en enkätlista som vi länkar till där ni rangordnar vilka teatrar ni helst vill träffa (6-7 teatrar så vi har några extra). Kolla upp teatrarna på nätet, se om deras profil matcher dina uppsättningsidéer. 

Den 24 maj skickar vi ut datebooks med de exakta tiderna då ni skall träffa de teatrar ni har valt. Det är viktigt att vi kan nå er den dagen ifall någon teater tillkommer eller någon annan viktig ändring sker i sista minuten.  

Speed-dejting
Tid: 2 juni kl. 10.00 – 12.00.
Plats: Dramaten (lokal meddelas senare), Nybroplan, Stockholm 

Vi samlas klockan 10.00 för instruktioner. Exakt 10.15 börjar första dejten. Ni sätter er, presenterar er och börjar pitcha din/er idé. Efter sju minuter kommer en signal som betyder att ni ska avrunda. En minut senare en till signal – då skall ni lämna bordet och låta delegationen från teatern skriva ner anteckningar och samla sig inför nästa. Det går bra att överlämna ett papper, ett CV eller något annat. Det gäller att vara förberedd. 

Det är inte meningen att någon teater skall anställa på plats, snarare att ni skall få träffa någon som får upp ögonen för din idé eller för dig som regissör/dramatiker. Här blir ni presenterade för varandra. Resten är upp till er. 

Deadline för anmälan är 7 maj. Se länk ovan. 

Centrum för dramatik, Dramatikerförbundet, Fackförbundet scen och film, Smart Coop och Sveriges Scenkonstregissörer. 

 

För frågor om Speed-dejtingen kontakta Ammy Kjellsdotter Åström, regional samordnare Centrum för dramatik Syd, e-post: ammy@centrumfordramatik.se, tfn: 070-219 03 71.