Manuscoachuppdrag i Skåne 2023

Utlysning av manuscoachuppdrag i Skåne 

Samarbetet mellan Centrum för dramatik Syd och Film i Skåne fortsätter. Det är vi väldigt glada för.

Vi erbjuder nu 2-3 etablerade manusförfattare möjligheten att coacha en debuterande regissör med ett långt spelfilmsprojekt i utveckling och som har behov av att stärka manus. Projekten kommer att ha en 1:a manusversion, regi- och producentvision samt siktet inställt på att söka produktionsstöd 1 sep 2023.

Coachuppdraget kommer att vara en av flera insatser i Film i Skånes långfilmsprogram med stöd av SFI (Talent to Watch + Talangutveckling) och Region Skånes kulturförvaltning. Sökanden till programmet ska vara ett team (regissör/producent) som söker med sin första långfilm i utveckling. Gruppen/teamen kommer att följas åt under ett år och kommer förutom en manuscoach att erbjudas insatser inom produktion.

 

Beskrivning av uppdraget:

Uppdrag: genomföra 30 coachtimmar under perioden 1 april – 31 aug 2023. Manuscoach och filmskapare kommer gemensamt överens om hur arbetet ska läggas upp och hur timmarna ska fördelas inom perioden. Uppdraget innebär inte medförfattarskap.

Erfarenheter som krävs: du ska ha skrivit manus till minimum en lång spelfilm (drama, 60 min och över) samt ytterligare manus till 90 min speltid (drama, film alt. tv) som haft premiär/visats offentligt. Du ska också ha erfarenhet av att vara coach och/eller dramaturg för lång spelfilm.

I ansökan vill vi ha: en kort motivering till varför du vill vara coach samt en beskrivning av din coacherfarenhet (max 1 A4), samt länk till, alternativt bilaga, med verkförteckning.

Urvalsprocess: 2-3 manuscoacher kommer att tilldelas ett filmprojekt efter matchning från Centrum för dramatik och Film i Skåne.

Film i Skånes långfilmsprogram: Coachuppdraget kommer att vara en av flera insatser i Film i Skånes långfilmsprogram med stöd av SFI (Talent to Watch + Talangutveckling) och Region Skåne. Sökanden till programmet ska vara ett team (regissör/producent) som söker med sin första långfilm i utveckling. Gruppen/teamen kommer att följas åt under ett år och kommer förutom en manuscoach att erbjudas insatser inom produktion. Läs mer om långfilmsprogrammet på Film i Skånes webb. 

Bakgrund: Centrum för dramatik Syd har tillsammans med Film i Skåne tidigare genomfört två omgångar med coachuppdrag där nya filmskapare med filmprojekt i utveckling erbjudits coachinsatser från etablerade manusförfattare. Insatserna föll mycket väl ut.

Sista ansökningsdag: söndag 12 mars 2023
Arvode: 30.000 kr + 25 % moms. Arvodet faktureras Film i Skåne
Ansökan mejlas till: ammy@centrumfordramatik.se

Kontakt: Ammy Kjellsdotter Åström, regional samordnare Centrum för dramatik Syd, e-post: ammy@centrumfordramatik.se, tfn: 070-219 03 71.