Visa profil

Lekfulla metoder för samarbete i skrivprocesser.

Jag erbjuder ett lekfullt tillfälle för eleverna i din klass att överaskas och inspireras av varandra. Med hjälp av metoder som: olika roller, tidsboxar, doers decide, faser och iterationer utvecklar eleverna kollektiva berättelser i olika genrer och stil. Workshopen avslutas med en kreativ uppläsning.

Workshopen hjälper eleverna att upptäcka hur samarbete kan förlösa skapandet. De får prova på ett sätt att skriva tillsammans där var och en uppmuntras att släppa taget om sin idé och låta den utvecklas i fritt samspel med andra. Under tiden övas kompetensen såsom att ta plats i en grupp, att samsas och ta ansvar. Allt samarbete sker genom texten vilket bidrar till en känsla av att texten ”bara uppstår” för var och en. Fokus för workshopen är att hitta kreativitet och flow i skrivande och jag lär ut metoder som gör det möjligt.

Upplägg: Workshopen sker över ett gemensamt online-dokument. Eleverna behöver varsin dator och uppkoppling till Internet för att kunna delta.

Längd: 2 timmar/tillfälle. Funkar att göra vid ett tillfälle eller upp till fem tillfällen där övningarna blir mer och mer avancerade varje gång.

Arvode: 6000 kr för 2 timmar första gången. Därefter 5500 kr per tillfälle. Moms tillkommer om 25 %.

Foto: Ebba Petrén.

 

Kontakta oss
Målgrupper
  • Gymnasiet 16-18 år
  • Högstadiet 13-15 år
Regioner
  • Digital
Ämnen
  • Skriva/berätta