Visa profil

Pandemier kommer och går. Hur vänjer vi oss? Hur genomlever människor  i tider av ovisshet? Utforska historieberättandet genom att undersöka olika pandemier genom tiderna.

Berätta din egen historia, hur har Covid-19, påverkat din vardag och ditt liv. Hur tror du det såg ut för barn under pandemiutbrott förr i tiden?

Upplägg:
Barnen får fundera och samtala kring historiska teman om pandemier genom tiderna. Därefter får de uppdraget att göra en film på temat, antingen om nutid eller en historia som hänt för länge sedan.

Berättelserna samlas in till en nätbaserad filmfestival, exemplevis på Instagram för Centrum för dramatik, där sedan en prisutdelning sker digitalt.

Barnen filmar med mobiler, de kan klippa i sina mobiler. Här skulle skolan kunna ha några lånetelefoner som tillhör projektet för de barn som inte har mobiler med kamera och klippprogram.”

Totalt 3 mötestillfällen á 2 h vardera (totalt 6 h). Aningen på Zoom, Teams eller Google Meets.

Andrea Larsdotter arbetar som skådespelerska, manusförfattare och producent. Hon har utbildat sig vid Biskops Arnö, Dramatiska Institutet och Stockholms Universitet. Hon har arbetat inom teater, film och tv industrin sedan sent 1980- tal. Under sin karriär har Andrea främst arbetat med att konceptualisera innehåll för Tv, film och scen. Hon har skrivit, spelat och regisserat teater pjäser, tv-program och filmer. Andrea har även arbetat med många projekt i skolan inom dessa fält.

Sedan 2006 driver även Andrea sin egna filma, Wäxa MediMoves, som grundar sig i ett egenutvecklad rörelsemeditationsverktyg. Företaget arbetar med att stärka hälsofrämjande livsstil och hållbarhetsfrågor. Moduler och övningar är baserade på samtida kostformer inom dans och teater, skrivövningar, meditationsstilar och kontemplativa verktyg. Andrea arbetar även fram olika film och teaterprojekt utifrån denna performativa dokumentära stil.

Andrea är medlem i Teater Förbundet och Dramatikerförbundet samt Women in film and television (Sweden), Women Playwrights International.
Hon har även suttit med i Emmy Awards International jury ett flertal gånger.

www.andrealarsdotter.se
www.waxamedimoves.se

 

Kontakta oss
Målgrupper
  • Högstadiet 13-15 år
  • Mellanst 10-12 år
Regioner
  • Digital
Ämnen
  • Skriva/berätta
  • Språkutveckling